Álvarez en Tadic leiden opgelucht Ajax naar Champions League

Ajax heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de doelpuntloze remise in het heenduel met APOEL Nicosia van vorige week, was een degelijke overwinning op de machteloze Cyprioten woensdagavond in Amsterdam voldoende voor het felbegeerde ticket voor het miljardenbal. De halvefinalist van vorig seizoen gaat donderdagavond (vanaf 18.00 uur) dus in de koker voor de loting.
Ten opzichte van de heenwedstrijd van vorige week, waarin Ajax zich naar een 0-0 gelijkspel ploeterde, voerde trainer Erik ten Hag flink wat wijzigingen door. Noussair Mazraoui (geschorst na zijn twee gele kaarten in Nicosia), Donny van de Beek (geblesseerd) en Razvan Marin (gepasseerd) waren er in de broeierige Johan Cruijff Arena niet bij. Voor dat trio speelden uiteraard drie andere spelers, maar dat was lang niet het enige dat Ten Hag wijzigde in zijn opstelling.