Feyenoord overleeft openingsfase en zet Israëliërs eenvoudig opzij

Feyenoord heeft zich in navolging van PSV geplaatst voor de groepsfase van de Europa League. De ploeg van trainer Jaap Stam had – op de openingsfase na – weinig last van Hapoel Beër Sheva: 3-0. Dat was dezelfde uitslag als een week eerder.

Feyenoord trad met dezelfde elf spelers aan als vorige week in De Kuip. Het was Kenneth Vermeer die de hoofdrol greep met meerdere uitstekende reddingen in het eerste half uur. Hij voorkwam daarmee een tegentreffer, terwijl ook de Rotterdammers zich niet onbetuigd lieten in de aantrekkelijke openingsfase. Zo probeerde Steven Berghuis het met een schuiver, maar de keeper kreeg nog net zijn vingertoppen tegen de bal.

Vijf minuten voor rust kreeg Feyenoord een meevaller. Hapoel-speler Bitton deelde een beuk uit aan Ridgeciano Haps en kon met rood vertrekken. In de tweede helft drukte Feyenoord dat numerieke overwicht meteen uit in de score. Orkun Kökcü schoot keurig raak op aangeven van Rick Karsdorp. Na 52 minuten bediende de rechtsback ook Berghuis, die raak schoot in de verre hoek: 0-2.

Feyenoord beleefde daardoor een eenvoudige avond. Invaller Wouter Burger maakte er na een uur ook 3-0 van. Met een fraai hoogstandje zette de middenvelder de verdediging van Hapoel op het verkeerde been, om daarna beheerst raak te schieten. Dat jongeling Naoufal Bannis de lat raakte en een penalty miste, mocht de pret niet drukken.