AZ geniet na van bizar EL-duel: ‘Dit is doping, op een positieve manier’

AZ-aanvoerder Teun Koopmeiners moest even bijkomen van de bizarre Europese wedstrijd bij FC Antwerp, die uiteindelijk na verlenging met 4-1 werd gewonnen door de Alkmaarders waardoor ze zich verzekerden van de groepsfase van de Europa League. AZ eindigde het duel tegen negen Belgen.

“Het was knotsgek. Rode kaarten, doelpunten, gekkigheid met de fans… Dan is het des te lekkerder dat je uiteindelijk nog wint”, aldus Koopmeiners.

Daar leek het lange tijd niet op, want vlak voor tijd stond AZ met 1-0 achter. Pas in de allerlaatste minuut schoot Calvin Stengs de Alkmaarders op gelijke hoogte.

“We wisten dat zij zouden komen, met hun fans erachter. Dat het een gekkenhuis zou worden. Met dank aan Marco (Bizot, red.) overleefden we een groot deel van de eerste helft. De rode kaart voor Dieumerci Mbokani werkte vervolgens in ons voordeel.”