Koselev is sta-in-de-weg voor Heerenveen, Fortuna knokt zich naar gelijkspel

SC Heerenveen is er in eigen huis niet in geslaagd om Fortuna Sittard over de knie te leggen. De Friezen kregen in de tweede helft kans op kans, maar stuitten steeds weer op Fortuna-doelman Alexei Koselev. Mede door de Moldavische doelman slaagden de Limburgers erin om een 1-1 gelijkspel mee te nemen naar Sittard.

Fortuna begon gedurfd aan het uitduel in Friesland en probeerde met verzorgd spel de tegenstander de wil op te leggen. Net op het moment dat Heerenveen de Limburgse aanvalsgolven beteugeld leek te hebben sloegen de bezoekers toe. Felix Passlack tikte van dichtbij binnen en zette Fortuna daarmee verrassend op voorsprong.

Een hard gelag voor de thuisploeg, dat probeerde om rap weer op gelijke hoogte te komen. Dat lukte nog in de eerste helft, maar daar had het vlak voor rust de hulp van de Limburgers voor nodig. Een oliedomme overtreding van Clint Essers, die de bal probleemloos over de achterlijn had kunnen laten lopen, leverde Heerenveen een strafschop op. Dat was een kolfje naar de hand van Jens Odgaard, die vanaf de stip zijn eerste officiële doelpunt in het blauwwitte tricot liet noteren.

Na rust was het eenrichtingsverkeer in het Abe Lenstra Stadion. Heerenveen beukte op de Sittardse poorten, maar kreeg de bal maar niet voorbij Alexei Koselev. De Moldavische keeper van Fortuna werd de uitblinker door veel Friese kansen onschadelijk te maken, waarna de Limburgers ook geholpen werden door VAR Pol van Boekel. Die zag een duidelijke Heerenveen-strafschop over het hoofd na een overtreding op Jens Odgaard.