NAC Breda geeft het helemaal weg, krankzinnige ommekeer bij Jong Ajax

NAC Breda is vrijdagavond tegen zijn eerste nederlaag aangelopen in de Keuken Kampioen Divisie. De Brabanders gaven het vlak voor tijd helemaal weg tegen FC Volendam. De Graafschap blijft ondanks puntenverlies bij TOP Oss koploper en Jong Ajax won na een memorabele slotfase van Almere City FC.Na de zeges op FC Dordrecht (0-2), Helmond Sport (5-1) en SC Cambuur (1-0) wachtte NAC Breda een bezoek aan FC Volendam, dat met vier punten wisselvallig was begonnen. De thuisploeg maakte het de Eredivisie-degradant in de eerste helft erg lastig, met name Gijs Smal zorgde voor dreigende momenten. NAC Breda stelde daar relatief weinig tegenover. Ook Luka Ilic, die de afgelopen weken uitblonk, had het zwaar.

In de tweede helft drukte Luka Ilic meer zijn stempel op het spel en de Manchester City-huurling had met een fraaie assist ook een groot aandeel in de 0-1 van Finn Stokkers na een uur spelen. Hoewel FC Volendam stevig aandrong, hield NAC Breda-doelman Nick Olij lange tijd zijn doel schoon. In de absolute slotfase ging het echter helemaal mis voor de bezoekers. Via een rake kopbal van Martijn Kaars werd het in de negentigste minuut 1-1 en in de blessuretijd zorgde Smal zelfs voor de 2-1 met een van richting veranderd schot.