MVV vergroot problemen van Roda JC in verhitte Limburgse derby

MVV Maastricht heeft zondag de Limburgse derby tegen Roda JC Kerkrade gewonnen. De problemen voor de ploeg van trainer Jean-Paul de Jong in de Keuken Kampioen Divisie worden daardoor met de week groter, terwijl MVV met de tweede zege op rij klom op de ranglijst.De seizoenstart van Roda geeft tot nu toe weinig hoop. De nummer dertien van vorig seizoen pakte alleen in de eerste competitiewedstrijd tegen Almere City FC een punt (1-1) en verloor daarna van FC Volendam (4-0) en NEC (1-2). Tegen MVV begon Roda ook niet sterk, want de thuisploeg raakte al na vier minuten de lat door een kopbal van Luc Mares.

Na die mogelijkheid was het lang wachten op een grote kans. Na een krap half uur schoot Timothy Durwael namens Roda over het doel en kort daarna haalde Antonio Cotán zonder succes uit. Richting de rust sloeg de vlam in de pan toen Roda-aanvaller Jordy Croux door aanhangers van MVV werd bekogeld met bier en was het mikpunt van spreekkoren. Scheidsrechter Christiaan Bax staakte de wedstrijd kort om af te koelen. Croux speelde eerder voor MVV, dat hem vorig seizoen weer huurde van Willem II. Zijn overstap naar Roda beviel de Maastrichtse fans niet.