Ontketend Oranje krijgt Duitsland in de slotfase op de knieën (2-4)

Nederland heeft een grote stap gezet richting het EK. In Hamburg kreeg het elftal van bondscoach Ronald Koeman de Duitsers na een indrukwekkende tweede helft op de knieën (2-4).

Beide ploegen kenden weinig geheimen meer voor elkaar, nu de vierde onderlinge ontmoeting binnen elf maanden op het programma stond. Na drie duels waren de beide elftallen het laatste jaar volledig in balans.

Groot gemis voor de Duitsers was het ontbreken van Leroy Sané, die vorige maand bij zijn club Manchester City een zware knieblessure had opgelopen. Bij Nederland ontbrak de geblesseerde Steven Bergwijn, die werd vervangen door Quincy Promes.

Koeman, in 1988 als speler met een rake penalty in Hamburg verantwoordelijk voor de wederopstanding van Nederland tegen West-Duitsland (1-2), had nu een gouden hand van wisselen.