KNVB heeft oefenprogramma Oranje richting EK helemaal rond

Het oefenprogramma van het Nederlands elftal richting het EK van komende zomer is rond. Het Griekenland van bondscoach John van ’t Schip en Wales zijn in de laatste weken voor het toernooi de sparringpartners van de ploeg van bondscoach Ronald Koeman.

Oranje oefent op donderdag 28 mei tegen de Grieken in De Grolsch Veste, het stadion van FC Twente. Het is nota bene een van de oude clubs van Van ’t Schip, die als assistent van Marco van Basten ook werkte bij het Nederlands elftal en als speler natuurlijk ook een verleden heeft bij Oranje (41 interlands, twee goals).

Op zaterdag 6 juni is Wales in De Kuip de laatste tegenstander van Oranje richting het EK, dat voor Nederland op 14 juni start met de eerste groepswedstrijd tegen Oekraïne. Eind maart staan ook al twee oefenduels gepland. Dan zijn de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) de tegenstander.