Voorselectie Oranje: tweetal debuteert, ook Weghorst zit erbij, Babel valt af

De voorselectie van het Nederlands elftal voor het aankomende EK is bekend. Bondscoach Frank de Boer heeft 34 spelers geselecteerd, waaronder VfL Wolfsburg-spits Wout Weghorst. Hij zat er de afgelopen keren niet bij. Ook Jurriën Timber en Cody Gakpo zijn van de partij.

De volledige voorselectie van het Nederlands elftal
Keepers: Marco Bizot (AZ)*, Jasper Cillessen (Valencia), Tim Krul (Norwich City)*, Maarten Stekelenburg (Ajax)*

Verdedigers: Patrick van Aanholt (Crystal Palace), Nathan Aké (Manchester City), Daley Blind (Ajax) **, Denzel Dumfries (PSV)*, Hans Hateboer (Atalanta Bergamo), Rick Karsdorp (AS Roma), Matthijs de Ligt (Juventus), Jeremiah St. Juste (FSV Mainz), Kenny Tete (Fulham), Jurriën Timber (Ajax)*, Joël Veltman (Brighton), Stefan de Vrij (Internazionale), Owen Wijndal (AZ)*

Middenvelders: Donny van de Beek (Manchester United), Ryan Gravenberch (Ajax)*, Frenkie de Jong (FC Barcelona), Davy Klaassen (Ajax)*, Teun Koopmeiners (AZ), Marten de Roon (Atalanta Bergamo), Tonny Vilhena (Krasnodar)*, Georginio Wijnaldum (Liverpool)

Aanvallers: Steven Berghuis (Feyenoord)*, Steven Bergwijn (Tottenham Hotspur), Anwar El Ghazi (Aston Villa), Cody Gakpo (PSV), Luuk de Jong (Sevilla), Donyell Malen (PSV)*, Memphis Depay (Olympique Lyon), Quincy Promes (Spartak Moskou)*, Wout Weghorst (VfL Wolfsburg)

* Deze spelers melden zich maandag 24 mei in Zeist.
** Er vindt overleg plaats over instroommoment.