De Boer: ‘Ook zonder Virgil zijn er nog genoeg leiders in deze groep’

Aanvoerder Van Dijk hakte vorige week de knoop door en richt zich, herstellende van een zware knieblessure, op de start van het nieuwe seizoen. ‘Je hoeft maar naar Virgil te kijken en je denkt: Daar staat iemand‘, zegt De Boer. ‘Zijn aanwezigheid in het team, zijn uitstraling op het veld en zijn rol als aanvoerder zullen we gaan missen.

De Boer ziet voldoende andere spelers bij Oranje die het voortouw nemen. ‘De hiërarchie zal zonder Virgil iets anders zijn, maar Gini Wjnaldum was altijd al nadrukkelijk aanwezig. Zeker ook verbaal, klaar om iets te zeggen als hij dat nodig vond. Memphis is van hetzelfde laken en pak. Deze groep is echt een eenheid, dus uiteindelijk zal de invloed op de hiërarchie reuze meevallen, denk ik.’