Martens blinkt uit in gewonnen CL-finale

C Barcelona – Chelsea 4-0
De finale van het Champions League-toernooi voor vrouwen was nooit een wedstrijd. Onder aanvoering van de uitblinkende Lieke Martens, die haar bewakers een hele pijnlijke avond bezorgde, zochten de Catalaansen vanaf minuut één de aanval en daar kwamen ook doelpunten uit voort. Melanie Leupolz schoot al in de eerste minuut in eigen goal nadat een poging van Martens de lat teisterde en binnen het kwartier maakte Aléxia Putellas er 2-0 van.

Nog voor rust werd de eindstand al bereikt. Aitana Bonmatí maakte de derde Barça-treffer en de 4-0 werd door Caroline Hansen op aangeven van de excellerende Nederlandse op het scorebord gezet. In een saaie tweede helft gebeurde er weinig meer, waardoor de Oranje Leeuwin en haar ploeggenoten voor het eerst de Champions League in de prijzenkast kunnen zetten.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*