De Boer voorstander van vaccineren EK-teams: ‘Maar ligt gevoelig’

Het vraagstuk van vaccinaties speelt ook een rol in de aanloop naar het EK. Oranje-bondscoach Frank de Boer begrijpt de gevoeligheden.

Het corona-tijdperk weerspiegelt zich niet alleen in de grotere selecties en de geringe hoeveelheden supporters straks op de tribunes. Ook de voorbereiding wordt er flink door beïnvloed. Er moeten veilige bubbels worden gecreëerd en dan is er nog het vraagstuk van de vaccinaties.

‘Iedereen heeft het recht zelf te beslissen over wat hij wel of niet in zijn lichaam laat spuiten’, reageert De Boer. ‘Ik zou het stimuleren, dat wel. Onze bondarts pleit ervoor dat alle EK-teams gevaccineerd zouden kunnen worden. Dat zou ideaal zijn. Maar het ligt gevoelig en we weten allemaal dat er bijwerkingen kunnen zijn.’