Oranje in de stromende regen begonnen aan voorbereiding op EK

De eerste training van het Nederlands elftal in voorbereiding op het EK was maandag nog geen 10 minuten bezig of het noodweer in Zeist brak los.

Het maakte het plezier bij de vijftien spelers die deelnemen aan de driedaagse trainingsstage er niet minder om. Bondscoach Frank de Boer had geen zin in een nat trainingspak, vluchtte de dug-out in en liet de warming-up en eerste spelvormen over aan zijn assistenten. Omdat het maar bleef regenen, ontkwam ook De Boer niet aan de nattigheid.

In Zeist, waar de fans tijdens een Oranje Fandag van afstand konden meegenieten, werd veel gelachen. Ruud van Nistelrooij, een van de assistenten van De Boer, leidde de rondo met twaalf spelers waarvan er twee in het midden stonden. Keeperstrainer Patrick Lodewijks ging aan de andere kant van het veld aan de slag met de doelmannen Maarten Stekelenburg, Tim Krul en Marco Bizot.

De Boer startte met spelers uit de Eredivisie en de Russische competitie, die al even is afgelopen. Dat zijn Steven Berghuis, Denzel Dumfries, Cody Gakpo, Ryan Gravenberch, Davy Klaassen, Teun Koopmeiners, Donyell Malen, Quincy Promes, Jurriën Timber, Tonny Vilhena en Owen Wijndal. Naast Krul, onlangs kampioen geworden met Norwich City, meldde Joël Veltman zich maandag uit vrije wil ook al bij de groep. De verdediger ontbrak zondag in de laatste competitiewedstrijd van zijn Engelse club Brighton & Hove Albion tegen Arsenal.