Johan Derksen over NOS-vrouwen: ’Vroeger lazen ze de Libelle en zaten ze te breien’

Als het aan Johan Derksen en René van der Gijp ligt, mag het wel een tandje minder wat betreft vrouwelijke voetbalanalytici op tv. Deze keer moesten Suse van Kleef en Mandy van den Berg, die de voorbeschouwing van Engeland tegen Schotland voor hun rekening namen, het ontgelden. „Het is trendy gelul over tactieken en ’hoog druk zetten’”, aldus de Snor.

Die namen zeggen Derksen niets, zo laat hij weten. „Die ene is Engeland-correspondent. Maar, het probleem is natuurlijk: we moeten al die vreselijke wedstrijden van dat damesvoetbal zien – waarbij je echt in slaap valt, dat heeft niks met voetbal te maken. Maar laat ze lekker hun gang gaan. Maar dan moet je ook nog gaan luisteren naar dat geneuzel. Vroeger lazen ze de Libelle en gingen ze zitten breien.”