De UEFA heeft Virgil van Dijk uitgeroepen tot Speler van het Jaar. De Oranje-international van Liverpool, die ook in de race is voor de FIFA-award en al Speler van het Jaar in Engeland werd, troefde meervoudig winnaars Lionel Messi en Cristiano Ronaldo af. Van Dijk werd ook uitgeroepen tot Beste Verdediger. (read more…)

Ajax is donderdagavond tijdens de loting voor de Champions League gekoppeld aan Chelsea, Valencia en Lille. De Amsterdammers zijn ingedeeld in Groep H. (read more…)

Ajax heeft zich geplaatst voor de groepsfase van de Champions League. Na de doelpuntloze remise in het heenduel met APOEL Nicosia van vorige week, was een degelijke overwinning op de machteloze Cyprioten woensdagavond in Amsterdam voldoende voor het felbegeerde ticket voor het miljardenbal. De halvefinalist van vorig seizoen gaat donderdagavond (vanaf 18.00 uur) dus in de koker voor de loting.
(read more…)

Felix Zwayer leidt woensdag het tweede duel tussen Ajax en APOEL Nicosia om een plaats in de groepsfase van de Champions League. De Duitser krijgt in een uitverkochte Johan Cruijff ArenA assistentie van zijn landgenoten Thorsten Schiffner en Marco Achmüller. Sascha Stegemann, eveneens afkomstig uit Duitsland, is aangewezen als videoscheidsrechter. (read more…)

De middenvelder van Ajax heeft vrijdag op de training een spierblessure in het bovenbeen opgelopen. De verwachting is dat hij twee tot drie weken niet in actie kan komen. „Ik baal vreselijk”, zegt Van de Beek. „Komende week hoop ik duidelijkheid te krijgen hoe lang het gaat duren. ”Van de Beek, die in de belangstelling staat van onder meer Real Madrid, kende vorig seizoen een zeer succesvol jaar met Ajax en is ook deze voetbaljaargang goed begonnen. In alle wedstrijden begon hij in de basisploeg van Ten Hag. Hij scoorde daarin twee keer. (read more…)