De kop is eraf voor de Nederlandse voetbalvrouwen. De lange weg naar het EK van 2021 is begonnen met een probleemloze zege in Estland (0-7). De knop moest even om bij Europees kampioen Oranje, dat vorige maand nog voor bijna zestigduizend toeschouwers in Lyon de WK-finale speelde tegen de VS. (read more…)

FC Twente-verdediger Lynn Wilms meldt zich dinsdagochtend voor het eerst bij de selectie van het Nederlands vrouwenelftal, die zich momenteel in Zeist voorbereidt op de twee EK-kwalificatieduels met Estland en Turkije. (read more…)

Is Oranje weer fris en gretig na de verloren finale op het WK voetbal? Of moet de vicewereldkampioen in aanloop naar de EK-kwalificatieduels met Estland (30 augustus) en Turkije (3 september) eerst op gang komen? Hoe dan ook, de knop moet om. Het is een bekend gegeven. De eerstvolgende wedstrijd na een (zeer) goede prestatie is voor een sporter doorgaans een mentaal lastige horde. (read more…)

De Nederlandse voetbalsters starten de kwalificatiereeks richting het EK van 2021 zonder Lieke Martens. De linksbuiten van FC Barelona neemt de tijd om goed te herstellen van de teenblessure die haar deze zomer tijdens het WK zo hinderde. Martens slaat de eerste twee kwalificatiewedstrijden tegen Estland (op 30 augustus in Tallinn) en Turkije (3 september in Heerenveen) daarom over.

De OranjeLeeuwinnen sluiten 2019 af in de stadions van PSV en Vitesse. Dinsdag 8 oktober is eerst Rusland de tegenstander in het Philips Stadion in Eindhoven. Slovenië is dinsdag 12 november in de Arnhemse GelreDome de laatste opponent in 2019 . De aftrap van beide duels, die worden gespeeld in het kader van de kwalificatie voor het EK 2021, is om 20.00 uur.